Reader's DigestIn fiecare clipa, in lume, 14,6 milioane de copii cu varste mai mici de 17 ani sunt conectati la internet. Pedofilii stiu asta si folosesc internetul cu scopul de a identifica, a ademeni si a abuza copiii. Ca o reactie la statisticile alarmante, revista Reader’s Digest a demarat o campanie europeana, menita sa puna capat acestei amenintari.

Obiectivul campaniei este garantarea accesului oricarui copil care foloseste internetul la Butonul de Siguranta: un buton de raportare a abuzurilor usor de folosit, pus la dispozitie de furnizorii de internet. Este un buton prezent pe ecranul computerului, sub forma unei iconite care, atunci cand este accesat, conecteaza utilizatorul direct cu politia. Acest buton exista deja in Marea Britanie, unde le ofera copiilor posibilitatea de a cere ajutor daca se simt amenintati online. Campania Reader’s Digest urmeaza modelul initiativei britanice care a dus la infiintarea agentiei Child Exploitation and Online Protection (CEOP) si, implicit, a Butonului de Siguranta. De la lansarea acestui buton, in 2006, in Marea Britanie au fost facute mai mult de 1.100 de arestari ca urmare a rapoartelor primite prin apasarea butonului de catre copii sau parinti.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Reader’s Digest a intocmit un chestionar, format din cinci intrebari, prin intermediul caruia orice cetatean european isi poate exprima sustinerea. Varianta in limba romana poate fi accesata la: www.protejeazacopiiipenet.ro. Participand la sondaj ne puteti ajuta mai mult decat va imaginati. Toate adeziunile pe care le strangem acum on-line, pentru inceput doar pe baza votului inregistrat prin IP, vor fi prezentate Parlamentului European. Chestionarul este conceput astfel incat sa mobilizeze presiunea publica asupra Uniunii Europene, guvernelor si companiilor furnizoare de internet, in scopul introducerii acestei masuri de siguranta pentru copii.

Revista Reader’s Digest a deschis si o pagina de Facebook pe aceasta tema (www.facebook.com/internetsafetybutton), cu varianta in limba romana: http://www.facebook.com/butondesigurantapeinternet, pentru a incuraja implicarea si dezbaterile pe marginea acestui subiect.

In Romania, campania beneficiaza de sprijinul asociatiilor Salvati Copiii, a ControlInternet.ro si Euractiv.ro, parteneri in acest proiect.
„Dorim sa evitam ca in Romania sa existe cazuri grave, precum abuzul copiilor de catre pedofili, si consideram ca acest lucru poate fi posibil prin sustinerea initiativelor precum Butonul de Siguranta, care faciliteaza posibilitatile de raportare a continutului online legal catre organele abilitate”, a declarat George Roman, Director Programe Salvati Copiii Romania, asociatie care coordoneaza si programul national pentru siguranta copiilor pe internet Sigur.Info

 

 

Reader's Digest

 

Siguranta pe Internet

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii3.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=