Andreea Marin si echipa "Trezeste Romania" ajung in orasul tau!

Cunosti oameni care fac cinste Romaniei, oameni plini de viata, care se incapataneaza sa cladeasca prin fortele proprii in aceasta tara, sa-si faca vocea auzita luptand pentru drepturile lor si ale celor din jur, romani care indraznesc sa viseze si sa transforme visul in fapta? Oameni carora le pasa, care nu accepta resemnarea, pentru ca au valoare?

Alatura-te campaniei "Trezeste Romania" si vino vineri, 25 mai, la ora 15:00,  in Amfiteatrul 101 de la Facultatea de Stiinte Politice.
Fotografiaza pana atunci o fapta pozitiva sau un om de valoare din orasul tau, un loc nou reprezentativ pentru Cluj, pune intr-un plic povestea unui om stiut de tine, pe care il consideri extraordinar si pe care vrei sa il cunoasca si altii, propune-l pe cel pe care-l admiri ajutandu-ne sa il descoperim si astfel vei fi si tu printre cei care decid sa trezeasca Romania la o alta realitate!
Evenimentul, organizat de Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, in parteneriat cu Realitatea TV si Fundatia Pretuieste viata, este moderat de realizatorul campaniei, Andreea Marin Banica.

Incepand cu 1 iunie, descopera, impreuna cu Andreea Marin Banica, povestile romanilor fara nume sonore, care schimba vieti

Pentru campania „Trezeste Romania!”, Andreea pregateste o intalnire uimitoare, in inima junglei africane, cu un personaj fascinant: un medic stomatolog, care ajuta oamenii din intreaga lume.
Dupa ce a absolvit Facultatea de Medicina Dentara, in  2003, si a strans suficienti bani pentru medicamente si instrumente, un stomatolog roman din Medias a decis sa isi implineasca un vis: sa ajute oamenii din zonele defavorizate ale lumii. Aduna informatii, isi face echipa, strange banii,  ia legatura cu oamenii din teren si pleaca in tari precum Brazilia,  Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ingrijire medicala si nu au acces la ea.

Ca sa economiseasca bani, pe care i-ar putea folosi pentru  medicamente, si pentru a putea traversa mai repede distantele dintre  sate, medicul si-a luat licenta de pilot. In felul acesta, ajunge mai  repede la cei care au urgent nevoie de el.  Stomatologul a ajuns in Ciad, de cateva zile, iar Andreea il va intalni in inima Africii, pe 11 mai.
„M-am intrebat de ce a ales sa isi practice meseria in cele mai  indepartate colturi ale lumii, condus de un altruism fara limite. Raspunsul lui a fost simplu: "pentru ca acolo locuiesc acesti oameni lipsiti de ajutor", spune Andreea Marin Banica. „Sunt curioasa sa vad ce se petrece in locul ales de el, aflat in jungla din Ciad. Vreau sa inteleg cum reuseste sa ii faca pe oamenii astia, de la capatul lumii, din mijlocul salbaticiei, sa aiba incredere in el, sa se lase pe mana lui, sa creada ca el este capabil sa le rezolve problemele medicale”.

Medicul din Medias, al carui nume si a carui poveste le veti afla pe 1 iunie, e numai unul dintre romanii ale caror idei, fapte, actiuni au facut-o pe  Andreea Marin Banica sa ii aleaga pentru a fi prezentati in cadrul campaniei „Trezeste Romania!”.
„Exista oameni care au idei, nu doar pentru ei insisi, ci si pentru altii, oameni potriviti la locul potrivit, pe care nu stim sa ii pretuim indeajuns la noi acasa, nu ii valorizam asa cum merita, nu ii iubim, le punem piedici, ii invidiem, in loc sa intelegem calea potrivita pentru a ne fi tuturor mai bine: sa ii remarcam,  sa ii urmam, sa fim solidari cu ei, sa ne bucuram impreuna de finalitate.  Intr-o perioada in care media pune accent pe tot ce se intampla negativ in tara asta, e timpul sa asezam valoarea acolo unde ii e locul. Numai oamenii cu atitudini pozitive pot scoate Romania din stagnarea in care se afla. Echipa Trezeste Romania a plecat in cautarea acestor oameni. Iar primul meu drum va fi in Ciad”, adauga Andreea Marin Banica.

Sectiune speciala realitatea.net/trezesteromania
Pe 9 mai, realitatea.net lanseaza sectiunea „Trezeste Romania” ( www.realitatea.net/trezesteromania.html ), o pagina de internet pe care sunt invitati sa posteze toti cei care cunosc oameni cu realizari uimitoare, persoane care fac ceva pentru a schimba vietile celor din jur, dar si cei care au facut ceva deosebit sau au o idee care poate misca lucrurile. Echipa campaniei va selecta dintre cazurile prezentate pe site si pe facebook, iar cele mai bune idei, cele mai interesante personaje vor fi prezente in emisiunea moderata de Andreea Marin Banica la Realitatea Tv.

Va invitam sa semnati petitia-manifest „Trezeste Romania”, pe care o gasiti din 9 mai 2012, pe site-ul www.realitatea.net

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii5.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=