Eroul pe care l-am avut in fata vineri seara, la Trezeste Romania, mi-a trezit mie, inaintea telespectatorilor care ne-au scris despre el, o emotie puternica, respect, inspiratie, dar si o durere adanca in suflet ca viata e uneori atat de nedreapta cu unii oameni buni. Din fericire, acest fost sportiv de performanta a fost destul de puternic sa supravietuiasca celor doua tragedii din viata sa din ultimii 6 ani.

George a facut rugby de performanta, dar accidental pe care l-a suferit si l-a adus in scaunul cu rotile l-a transformat nu intr-un campion pe teren, ci intr-un campion in viata. O a doua tragedie il marca peste cativa ani: fratele sau, de numai 26 ani, care devenise sprijinul sau, “mainile si picioarele sale” cum spune George, a murit sufocandu-se langa el, total neasteptat. 

Cum duc parintii lor o asemenea povara pe suflet, este greu de imaginat. I-am cunoscut tot vineri seara, la Trezeste Romania. Cu mama am intrat in transmisiune directa la Dobroiesti, judetul ilfov, din curtea casei ei. O femeie desteapta, o pilda de rezistenta in fata greutatilor vietii, care mi-a marturisit ca doar credinta i-a salvat.

Momentul culminant a fost acela in care, cu ajutorul unui telespectator al Realitatea TV cu inima mare, am reusit sa facem o surpriza fara precedent la Trezeste Romania: masina pe care tanarul greu incercat de viata si-o dorea pentru a o adapta nevoilor sale si a fi cat mai independent. Si mama, si fiul au primit darul cu demnitate, dar cu lacrimi in ochi. Iar noi am avut inima plina, pentru ca stim ca acest moment ii va schimba mult viata in bine. Dealtfel, tanarul este un model de urmat: in ciuda paraliziei care-l tine in scaunul cu rotile, el are doua servicii, nu unul, si spune ca numai daca esti prea mofturos nu-ti gasesti ceva de lucru. “Internetul e plin de oferte, numai sa vrei sa muncesti”, George.

Spectatorul nostru, dl. Tiberiu Bardan, care a venit in sprijinul lui George Balta, merita multumirile noastre pentru gestul de omenie facut la Trezeste Romania.

Vinerea care vine, povesti cutremuratoare din toate colturile Romaniei anului 2012 si o editie care se transforma in Gala UNICEF.  Va asteptam la ora 21 pe Realitatea TV, pentru a vedea cum, cu un gest mic, fiecare dintre noi poate sprijini aceasta tara sa se trezeasca din letargie si cum ne putem ajuta singuri, fara sa mai asteptam sprijin din afara.

Un gand bun,
Andreea

Trezeste Romania - George Balta

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii3.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=