Andreea Marin Banica a batut lumea in lung si in lat descoperind, in colturi nebanuite de tara si de lume, romani valorosi care au devenit coloana vertebrala a Campaniei Trezeste Romania.

”Campania mi-a deschis calea catre oamenii frumosi si generosi, cu idei indraznete duse pana la implinire in ciuda piedicilor care ii dezcurajeaza la tot pasul, am ascultat marturii emotionante ce vin din experiente dureroase traite si impartasite pentru ca nimeni sa nu le mai repete, am vazut romani ridicandu-se din genunchi dupa clipe grele si mergand mai departe , construind cu success, ca o pilda ca “se poate”. Rezolvari de cazuri dificile, pentru ca Trezeste Romania a adus impreuna oameni ce si-au unit fortele la nevoie, sprijinirea initiativelor invididuale bazate pe idei valoroase, dar lipsite de promovarea necesara au capatat ajutorul cautat si deschiderea spre oameni asemenea la Trezeste Romania. Manifestul nostru a fost semnat si sustinut de oameni frumosi, activi in comunitatile lor, creativi, romani din toate colturile tarii, dar si din Diaspora, de pe continente diferite. Va astept vineri la ora 21 la ultima editie Trezeste Romania si multumesc pentru aceasta experienta tuturor protagonistilor, precum si echipelor Realitatea TV, Bussiness Woman si Fundatia Pretuieste Viata care au pus umarul sa gaseasca impreuna povestile inedite ale romanilor de valoare care ne fac sa speram ca inca mai avem speranta sa ne trezim la o realitate mai buna !”          

Andreea Marin Banica

Ce vom vedea in ultima editie Trezeste Romania? O jurnalista  a lasat in urma orasul, un salariu decent si s-a stabilit ca profesoara intr-un sat din Giurgiu, cu credinta ca menirea ei este sa schimbe ceva acolo. A observat problemele satului, nevoile copiilor, le-a aflat dorintele si s-a pus pe treaba. Oameni de suflet au raspuns apelului ei si cu banii stransi la un concert caritabil organizat de Fundatia Pretuieste Viata, Ana Maria a reusit sa implineasca visul copiilor din sat: sa aiba biblioteca lor.  Artistii care au creat un spectacol de neuitat de moda si muzica, purtand tinute special create pentru seara in care au adunat astfel bani pentru realizarea bibliotecii, sunt: Andra, Vunk, Alexandra Usurelu, Simona Patruleasa, Malvina Cservenschi, Nicoleta si Iuliana Luciu, Andreea Balan, Ellie White, Geanina Varga, Daiana Anghel, Crina Abrudan, Madalina Draghici, Gina Pistol, Oana Ionita, Andreea Mantea, Elena Gheorghe. Tinutele au fost realizate special pentru eveniment de catre creatorii: Catalin Botezatu, Stephan Pelger, Mihaela Drafta, Liza Panait, Mihai Albu, Norina Stoica, Style Detector, Buy Me, Ana Radu, Stefania Caragea, Rhea Costa, Mirela Stelea, Laura Lazar, Silvia Serban, Roxana Butnaru, Alberta David, Andra Turcanu.

Curiozitate, mandrie, deznadejde sau dorinta de a fi ca cei din jur - cam acestea sunt motivele pentru care mii de tineri pornesc pe drumul lung al dependentei de droguri. Drum fara intoarcere de cele mai multe ori. Si totusi exista speranta. Pentru cei care au sprijinul specialistilor, al familiei, al celor care s-au salvat si povestesc acum despre infern in orele de voluntariat care ii ajuta, pe ei si pe altii sa mearga mai departe.

Dupa succesul de la Dusseldorf, cand inventia lui a fost premiata, un profesor iesean  este curtat  de mari companii din Japonia si Coreea. Paul Barsanescu a inventat un sistem de  cantarire electronica a camioanelor aflate in trafic si transmiterea datelor prin GPS care ar reduce considerabil uzura drumurilor si sumele cheltuite cu intretinerea acestora.

Reportaje extraordinare despre oameni care  indraznesc, despre oameni care merg mai departe, indiferent de obstacolele pe care le intalnesc in viata. Vineri, la ora 21.00, la Trezeste Romania, cu Andreea Marin Banica.

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii6.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=