Dragii mei,

Campania Niciun Copil Invizibil despre care va spuneam in editiile Trezeste Romania si careia i-am alocat o editie speciala in beneficiul UNICEF a luat sfarsit si sunt bucuroasa sa vad ca ea a atins sufletele multor romani care au intelesc cat de important este sa ajutam acesti copii sa creasca alaturi de familiile lor. In urma campaniei de strângere de fonduri derulata de UNICEF in parteneriat cu Realitatea TV in perioada 23 iunie-24 august 2012    s-au strâns peste 70.000 Euro, fonduri ce vor fi folosite pentru a continua proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil. Pe parcursul celor doua luni de campanie, telespectatorii Realitatea TV si fanii UNICEF de pe Facebook au putut urmari povestile unor copii invizibili si au facut donatii prin SMS si online pe site-ul UNICEF www.unicef.ro. Va multumesc din suflet Dvs., celor peste 35.000 de persoane din România, dar si din afara tarii care ati venit in sprijinul copiilor invizibili.

Multumesc, de asemenea, personalitatilor publice din diverse domenii care au sprijinit cu toata credinta aceasta campanie si care si-au aratat sustinerea pentru acesti copii si pe toata durata campaniei. Printre acestia, se numara:: Ion Tiriac, Camelia Sucu, Vunk, Maria Dinulescu, Valentin Butnaru, Cristian Stan, Inna, Connect-R, Ruxandra Dragomir, Luminita Anghel, Corina, Albertina Ionescu, Amna, Cristina Stanciulescu.

Vreau sa multumesc, totodata, partenerilor fara de care donatiile facute de publicul larg nu ar fi putut ajunge la noi (Orange, Vodafone si Cosmote, Romtelecom si partenerului strategic: Banca BRD - Groupe Société Générale), precum si colegilor din mass-media care au facut ca mesajul campaniei sa ajunga la cat mai multi dintre voi (Adevarul, Weekend Adevarul, Click pentru Femei, Click Sanatate, www.copilul.ro, Elle, Psychologies, Joy, VIVA, Unica, Baby, Avantaje, Revistei BeWhere, Opinia Timisoarei, www.csrmedia.ro, www.csr-romania.ro, Comunicate de Presa.ro, www.zelist.ro, www.iqads.ro, România Pozitiva. Ora de Iasi si Opinia Timisoarei). Printre bloggerii care au sustinut campania se numara: Cristina Bazavan, Alina Melescanu, Florin Grozea, Bogdana Butnar, Simona Tache, Dan Dragomir, Cristi Serb, Claudia Tocila, Toma Nicolau, Radu Dumitru, Auras Mihai, Oana Bratila, Andrei Cismaru, Gabriel Aldea, Miruna Siminel, Andrei Crivat, Matilda Tanascov, Ligia Adam, naivbeauty.ro.  Au mai sprijinit Campania Niciun Copil Invizibil: Hotel Ibis, Aqua Carpatica, Editura Readers Digest si Editura Mac Mac (singura editura verde din Romania).
Va multumesc tuturor pentru sprijin!
Un gand bun,
Andreea

 


Persoanele care vor sa sprijine copiii invizibili sau alte proiecte UNICEF pot face in continuare donatii pe site-ul www.unicef.ro sau la orice sucursala BRD - Groupe Société Générale.

 

Despre Proiect
Conform datelor din teren, serviciile de prevenire sunt de cel putin 10 ori mai ieftine decât cele de protectie. Cu aceeasi suma de bani putem salva 200 de copii sau putem plati doar ingrijirea unuia singur.

In acest context, UNICEF a inceput anul trecut proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil  in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Institutiile Prefectului din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea si cu sprijinul Directiei Protectiei Copilului din cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. In cele 64 de comunitati selectate au fost identificati 12.000 de copii invizibili, iar in acest moment lucram pentru rezolvarea problemelor lor.

In cei doi ani de desfasurare a proiectului, UNICEF impreuna cu partenerii sai lucreaza pentru a dezvolta serviciile de baza din cele 64 de comunitati. Aceasta implica si angajarea unui asistent social in fiecare comunitate, prin prezenta caruia copiii aflati la risc pot fi ajutati la timp. Asistentii sociali impreuna cu actorii locali (primari, medici, asistenti, invatatori si profesori, preoti, politisti) ajuta deja acesti copii invizibili.

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii12.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=