CUM TE-AI SIMTI daca intr-o zi copilul tau s-ar imbolnavi si tu ai sti ca puteai sa-i previi suferinta? Zi de zi cei mici sunt expusi ATATOR pericole, dar exista cateva pe care le putem controla. Imi este tare greu sa ma pun in locul a sute de mii de mame care au trecut cu cei mici prin cosmarul meningitelor, pneumoniilor, otitelor medii acute si altor boli grave si care au aflat ulterior ca puteau preveni acest lucru printr-un simplu vaccin. Toti acesti micuti au fost si sunt inca victimele unui inamic invizibil – pneumococul. Un inamic care aduce multe nopti de cosmar, multe zile triste si care poate lasa in urma sechele irecuperabile. Un inamic care ne face de multe ori, chiar si pe noi, mamele, neputincioase si care distruge viitorul copiilor nostri.

Este de datoria noastra, a parintilor, sa facem tot ce ne sta in putere pentru copiii nostri.  Un pas simplu este sa ii tratam corect pe copii, nu dupa ureche si sa apelam la ajutorul medicului ori de cate ori ne simtim depasiti de situatie. DE CE? PENTRU CA studii recent publicate au demonstrat ca folosirea abuziva a antibioticelor a determinat o crestere a rezistentei pneumococului la antibiotice, care poate conduce la esecul tratamentului in cazul copiilor infectati cu aceasta bacterie. Sta numai in puterea noastra  sa luptam pentru drepturile copiilor nostri, care merita aceleasi sanse la viata ca si micutii din alte state. Merita sa fie protejati si merita sa investim in sanatatea lor. 

Asa ca am decis ca este momentul sa cerem autoritatilor sa se implice in prevenirea bolilor pneumococice, o reala amenintare la adresa celor aproximativ 200.000 de copii care vin pe lume in fiecare an in tara noastra. 

Am strans randurile, am primit un sprijin nepretuit de la medici de renume, de la ONG-uri, si am reusit sa lansam prima campanie prin care vrem sa oferim copiilor nostri sanse egale cu cele ale micutilor din alte state europene, luptand pentru dreptul lor de a fi vaccinati GRATUIT impotriva bolilor pneumococice. IN ACEST MOMENT, DOAR 2 % DINTRE MICUTII NOSTRI AU ACCES LA VACCIN, PENTRU CA DOAR  PARINTII LOR ISI PERMIT CUMPARAREA DIN FARMACII A VACCINULUI. 

CAMPANIA NOSTRA SE NUMESTE Coalitia pentru o Noua Preventie 2013. LANSAREA a fost un eveniment minunat, incarcat de emotie, dar si de multa determinare din partea unor medici de valoare, care s-au confruntat an de an cu o multime de cazuri noi de micuti afectati de boli nemiloase cum sunt cele pneumococice.

Daca vrei ca micutul tau sa fie protejat impotriva bolilor  pneumococice si daca vrei ca protectia copiilor sa fie o prioritate pentru autoritatile din Romania, alatura-te demersului nostru si cere alaturi de noi introducerea vaccinarii pneumococice in programul national de imunizare.

Poti semna online petitia noastra gazduita pe site-ul http://www.petitieonline.com , care ar putea schimba ceva pentru sanatatea copilului tau!

Va astept sa luptam impreuna pentru aceasta cauza,
Andreea

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii10.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=