Iata ce se intampla atunci cand trei generatii se mobilizeaza sa continue o idee buna.

Elevi, seniori si parinti s-au decis sa-i ajute pe copiii din Heresti sa-si completeze biblioteca realizata in urma cu un an la initiativa Anei Maria Gombos si a Fundatiei Pretuieste viata cu sprijinul mai multor artisti si designeri.

Zis si facut! Am dat sfoara in tara, ne-am mobilizat cu totii si de pe 1 pana pe 18 decembrie am adunat 500 de carti care au ajuns deja la Scoala Elina Basarab din satul Heresti, judetul Giurgiu. S-au alaturat campaniei noastre copii, tineri, bunici si nu numai.

Editura Reader's Digest a donat scolii un numar impresionant de enciclopedii si albume excelent ilustrate din domenii ca istorie, geografie, stiintele naturii. Civilizatii disparute, Lumi fascinante, locuri uimitoare, 1000 de miracole ale naturii, Enciclopedia naturii europene, Descoperiti minunile lumii, toate acestea ii vor insoti pe copii in calatoria lor spre cultura si cunoastere.

Jurnalul National, prin colectia "Biblioteca pentru toti", a daruit elevilor volume importante din literatura romana; autori ca Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu, Mircea Eliade si altii.Grupul Editorial Rao s-a asigurat ca Biblioteca Scolii din Heresti va avea de acum incolo si cartile generatiei lor: Cronicile din Narnia, Seria Amurg, Stapanul inelelor.

Avand o lunga traditie in lucrul cu cartile, Libraria Mihai Eminescu a trimis antologii de basme, ghiduri de dezvoltare personala si culegeri de teste atat de necesare copiilor din clasele primare si celor din clasa a VIII-a.

Copiii au multumit cu colinde, poezii si au ascultat mesajele noilor lor prieteni: mesajul editurilor, al initiatorilor dar si al celorlalti donatori – un baietel de 6 ani, o fetita de 10 ani, doua surori, o tanara care s-a gandit sa completeze colectia cu numerosi autori din literatura universala pentru profesorii scolii si multi altii.

Actiunea "O carte, un mesaj"  a fost realizata de Asociatia Educ (CRPDS) in parteneriat cu Fundatia Pretuieste Viata, Asociatia petnru Drepturile Pensionarilor din Romania si Scoala Elina Basarab din Heresti.

 

Misiune indeplinita

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii1.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=