Povestea parintelui Daniel incepe cu un mesaj postat pe pagina mea de facebook: “Buna ziua…stiu ca nu o sa fiu bagata in seama, dar am zis sa imi incerc norocul. E vorba de un parinte calugar. Parintele Daniel Sarghe de la manastirea Sf. Apostol Filip din Adamclisi, jud. Constanta, se afla intr-o grea incercare. Sanatatea sa este serios afectata. In urma unei interventii la coloana vertebrala, suferite in anul 2007, piciorul stang ii este amortit aproape in permanenta din sold pana in glezna. In plus, ochiul drept i-a fost extirpat in urma cu multi ani, iar cel stang este afectat de cataracta si glaucom, dioptriile ochelarilor fiind de +7.

Are nevoie urgenta de ajutor financiar pentru a se opera la ochiul stang ca sa poata vedea si pentru a-si ameliora starea de amorteala cumplita a piciorului. Cine doreste si are posibilitatea sa il ajute pe acest parinte este rugat sa ia legatura cu Sfintia Sa la urmatorul numar de telefon (…) Dumnezeu sa va binecuvanteze!” Pentru ca tocmai cunoscusem cativa oameni minunati de la Europe Eye Hospital din Bucuresti si vizitasem spitalul (e o unitate care arata excelent, nu vezi o diferenta fata de spitalele private din strainatate, acum e un spital specilizat pe probleme de oftalmologie, dar in foarte scurt timp va deveni spital generalist si va purta numele European Hospital) am apelat la sprijinul specialistilor de acolo pentru parintele Daniel Sarghe.

Spre bucuria mea raspunsul a venit imediat: “Sigur, il ajutam si vrem sa o facem gratuit in acest caz!” Astfel, parintele a fost contactat de catre un reprezentant al spitalului si, in dimineata zilei de 11 martie, acesta a ajuns la Europe Eye, fiind intampinat cu multa bucurie si speranta. Parintele Daniel este o persoana foarte deschisa, vesela si care iti transmite o doza de optimism si energie cum rar intalnesti. Ajuns la spital, parintele Daniel a fost cazat intr-una din camerele de spitalizare puse la dispozitia pacientilor, fiind foarte incantat de primirea avuta si de felul in care arata spitalul – “…vai, dar eu niciodata nu am mai fost la un asa spital mare, unde toata lumea se poarta asa frumos, zici ca sunt parlamentar sau deputat, imi place tare mult aici.”

Nu i-a trebuit mult timp sa se acomodeze, ba dimpotriva, fiecare lucru il impresiona si i se parea ceva iesit din comun si nemaiintalnit, fiind fascinat de “cat de frumos este aici” . Este imposibil sa nu te atasezi de parintele Daniel, astfel ca, la nicio ora de la sosirea lui, cea mai mare parte din personalul spitalului se imprietenise si schimbasera numere de telefon cu calugarul nostru.

Cazul parintelui Daniel a fost preluat de d-na doctor Simona Buliga, medic oftalmolog, specialist in chirurgia polului anterior si posterior. In urma examinarii si a investigatiilor amanuntite, a reiesit ca acesta nu sufera de cataracta sau glaucoma la ochiul inca functional, ci are probleme pe traiectul nervului optic, aparute in urma unui traumatism cranian, suferit in urma cu 5 ani. Fibrele nervului optic nu sunt afectate la nivelul globului ocular, ci dupa iesirea lor din aceasta zona, astfel ca se recomanda efectuarea unui examen neurologic si a unui RMN cerebral.

Diagnosticul pus este de astigmatism hipermetropic compus si presbiopie. S-a prescris tratament medicamentos pentru hranirea nervului optic, precum si ochelari de distanta si aproape. Cu bunavointa magazinului Stil Optic Concept si a d-nei Georgiana Suditu, careia ii multumesc pe aceasta cale, parintele Daniel a primit cadou cele doua perechi de ochelari, fiind foarte fericit si incantat de lentilele heliomate cu care sunt prevazuti ochelarii. Parintele Daniel a parasit spitalul dupa doua nopti petrecute la Europe Eye Hospital (http://www.europeeye.ro/ ), urmand sa revina la control in scurt timp.

Cheltuielile de transport si de cazare au fost asigurate de catre spital, recompensa noastra fiind fericirea pe care o putem citi pe chipul si in vocea lui. Multumesc cu tot sufletul oamenilor minunati care au raspuns afirmativ cererii mele de sprijin pentru acest caz.

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii7.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=