Povestea lui Stefan Un nou inceput.Vazand din nou lumea asa cum e, fara ochelari... “Ce vroiai sa te faci cand vei fi mare? …Nu stiu, nu m-am gandit niciodata la asta, din cauza problemelor atat de grave de vedere nu m-am gandit niciodata ca voi putea face lucrurile pe care mi le doresc! Acum , visez sa dau examenul pentru carnetul de sofer!”, zice Stefan zambind cu stralucire in ochi. Nu cu mult timp in urma, Stefan nu mai credea ca exista pentru el o sansa sa poata vedea fara perechea sa de ochelari “odioasa” care, in afara de faptul ca nu il ajuta prea mult sa vada, se facea vinovata si de poreclele batjocoritoare ale colegilor – “fund de borcan, chior extraterestru, cartita” si alte apelative “incurajatoare”.

Am aflat, insa, ca exista in tara, adus de curand la spitalul Europe Eye ( www.europeeye.ro ), laserul cu femtosecunde Carl Zeiss Visumax, unic in Romania si Europa de Sud-Est, cea mai performanta tehnologie care te ajuta sa scapi de ochelari, Femtolasik. Cu ajutorul acestui laser, pacientul scapa de ochelari sau de nevoia lentilelor de contact si se poate bucura acum de o viata activa, iar pentru Stefan acesta nu era un moft, o dorinta de natura pur estetica, ci o necesitate, din pricina gravitatii afectiunii lui. Initial, programarea a fost efectuata la dr. Robertina Radocea, medic oftalmolog, specialist chirurgie refractiva. In urma parametrilor medicali identificati in cadrul examinarii oftalmologice, d-na dr. Radocea a decis ca pacientul nostru nu poate avea operatia refractiva (Femtolasik).

Ceea ce-i scapase din vedere lui Stefan era ca, pe langa alte elemente - precum grosimea corneei - pacientul nu trebuie sa prezinte vicii de refractie atat de mari ca ale lui. Astfel, cazul lui Stefan a fost preluat de d-na dr. Carmen Toma, medic oftalmolog, specialist in chirurgia polului anterior si posterior. In urma investigatiilor amanuntite, Stefan a fost diagnosticat cu miopie forte si cataracta. La ochiul drept dioptriile masurate au fost de -14.5D, iar la ochiul stang depaseau -12D.

Dioptriile de pe ochelarii “fund de borcan” cu care se prezentase Stefan erau de -10D pe ambele lentile. Desi problema lui Stefan era una foarte serioasa, d-na doctor Toma i-a transmis tanarului nostru, in varsta de 21 de ani, ca va putea vedea si va scapa de ochelari, ca exista solutie pentru afectiunea lui – implantarea unui cristalin artificial! Pe masura ce d-na doctor ii explica lui Stefan in ce consta procedura, puteai observa pe chipul lui schimbarea, uimirea, bucuria ca avea sa devina un “om normal”, asa cum a spus el insusi dupa operatie. Prima interventie chirurgicala a avut loc pe 28 ianuarie, atunci cand am aflat ca pentru familia lui Stefan efortul financiar in vederea realizarii operatiilor este mult prea mare.

Astfel, conducerea spitalului a fost de acord ca a doua operatie sa se efectueze fara niciun cost din partea parintilor lui Stefan.

Astazi, Stefan nu mai merge cu capul in jos, nu isi mai ascunde fata, nu se mai teme de comentariile rautacioase ale celor din preajma lui, acum te priveste drept in ochi si iti zambeste. Stefan s-a nascut pentru a doua oara. Multumesc pentru sprijin medicilor cu sufletul mare de la Europe Eye! ( www.europeeye.ro )

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii7.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=