Dragii mei, se pare ca primavara aduce multe vesti bune! Dupa o discutie interesanta si contructiva la Ministerul Sanatatii cu Dl. Ministru Eugen Nicolaescu si Dl. Secretar de Stat Adrian Pana,  am primit in sfarsit promisiuni pentru un proiect drag mie, pe care il sustin cu tot sufletul: campania care sustine introducerea vaccinului pneumococic si pentru nou-nascutii romani, ca gratuitate in programul national. Intregul istoric al campaniei noastre, in postarile anterioare. 

In prezent, 23 de state europene au acest drept respectat pentru micutii lor, dar in Romania doar 2%  dintre parinti isi permit acest „lux” pentru copiii lor. Suntem fruntasi la capitolul mortalitate infantila, iar in 2013 copiii nostri sufera in numar nepermis de mare din pricina sechelelor lasate de pneumonii, meningite pneumococice, otite medii acute, sepsis etc. (convulsii, retard mental, deficiente majore de vaz si de auz, probleme comportamentale).   

Sunt sigura ca vom colabora foarte bine cu colegii din Ministerul Sanatatii, pot sa-i numesc deja asa, pentru a avea cat mai multi micuti protejati impotriva acestor boli nemiloase. Eu voi fi prima care se va implica intr-o campanie de informare a parintilor, asa cum am facut-o si pana acum, si speram sa avem cat mai curand acest vaccin gratuit pentru copiii nostri. 

Iata comunicatul Ministerului Sanatatii: „Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, impreuna cu Secretarul de Stat Adrian Pana s-au intalnit astazi, 10 aprilie 2013, cu reprezentantii Fundatiei Pretuieste Viata, sustinator al Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013.In urma discutiilor dintre ministrul Sanatatii si doamna Andreea Marin, in calitate de Ambasador al Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013, s-a convenit realizarea unui calendar de actiuni pentru introducerea vaccinului pneumococic, acest demers fiind un prim pas pentru o viitoare colaborare intre MS si Coalitia pentru o Noua Preventie 2013. 

Partile au convenit o modalitate concreta de realizare a calendarului, pentru o mai buna constientizare a populatiei in ceea ce priveste beneficiul vaccinarii pneumococice la copii. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile pneumococice reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, dintre bolile care pot fi prevenite.

De aceea, Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe reprezentantii Fundatiei Pretuieste Viata de toata deschiderea si disponibilitatea pentru implicarea in prevenirea bolilor pneumococice.

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii6.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=