Dragii mei, revin cu mai multe detalii despre cartea “Ghidul juridic al parintilor” de care va spuneam intr-o postare anterioara si pe care o recomand cu drag, este un adevarat castig pentru parintii ce nu isi permit sa plateasca un avocat sau pur si simplu vor sa fie informati cu privire la drepturile lor. Asa cum ne marturiseste si Dana Barbu, specialistul sectiunii “Cunoaste-ti drepturile” din cadrul proiectului Scoala Mamelor, drepturile nu ne folosesc atat de mult daca nu ne sunt explicate pe intelesul nostru sau daca nu le avem la indemana noastra atunci cand situatia o cere.

„Scrisa cu mult drag pentru a ajuta mamicile, taticii, bunicii si piticii sa isi traiasca viata frumos si demn protejandu-se impotriva abuzurilor sau a nepasarii prin cunoasterea drepturilor lor, cartea a fost inspirata chiar din lucrul cu membrii familiilor, in special cu mamici. Astfel, ideea aparitiei acestei carti s-a nascut pentru a incerca sa raspunda nevoii acute ce exista in cunoasterea drepturilor si a obligatiilor pe care sotii, parintii sau copiii le au. Drepturile folosesc putin daca nu sunt cunoscute si intelese de catre cei ce ar trebui sa beneficieze de ele si de aceea cartea aduce aspecte juridice de interes pentru membrii unei familii la indemana lor pentru ca acestia sa le cunoasca si, in acest fel, sa inteleaga cum pot face pentru a beneficia de ele. Iata doar cateva din intrebarile la care veti gasi raspuns citind aceasta carte: Ce este casatoria si ce drepturi si obligatii au cei doi soti unul fata de celalalt, dar si fata de copii? Dar daca divorteaza? Ce beneficii are angajatul cu copil mic? Ce drepturi si obligatii are femeia gravida? Cum si cat se pot implica parintii in relatia cu scoala copiilor? Cum se poate apara o victima a violentei in familie?

Cartea este conceputa sub forma unui dictionar pentru o utilizare mai usoara, fiecare notiune avand mentionat si actul normativ unde poate fi gasita, iar acolo unde a fost nevoie existand si exemple concrete precum si date de contact ale institutiilor care pot ajuta.
In acest moment “Ghidul juridic al p
arintilor” este deja pe rafturile librariilor din urmatoarele orase: Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Buzau, Botosani, Brasov, Suceava, Deva, Timisoara, Falticeni, Iasi, Brasov, Targu Mures, Pitesti, Baia Mare, Focsani, Vatra Dornei, Radauti, Saltina, Ramnicu Valcea in lanturile cunoscute de librarii la nivel national sau regional precum: Alexandria (peste 20 de puncte in zona regiunii Moldova, in principal), Compania de Librarii Bucuresti (peste 15 de puncte in Bucuresti), Cartea de Nisip (Cluj, Iasi, Timisoara, Bucuresti), libraria“Junimea” si lantul de librarii Sedcom din Iasi, libraria ”Esotera” din Timisoara, “Libraria Corina” din Arad, lantul de librarii ”Maralibris” din Baia Mare, “Libraria Sf. Ioan”Libris Brasov. in curand cartea va intra si in lantul Diverta.

Si bineinteles exista si varianta on-line www.ujmag.ro unde cumparatorii pot beneficia si de anumite reduceri."

Ghidul Juridic al Patintilor

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii9.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=