Dragii mei, alaturi de inimoasa echipa de la Centrul Kinetobebe continuam sa aducem zambete pe chipul micutilor si speranta in sufletele parintilor si bunicilor greu incercati. David este unul dintre acesti copii deosebiti, cu multa ambitie si parinti luptatori! Nascut prematur la 37 de saptamani cu diagnosticul de tulburare globala a dezvoltarii prin suferinta perinatala, hipertonie a membrelor drepte in special si spasme infantile in antecedente, David trebuie sa faca in permanenta sedinte de kinetoterapie, dezvoltare personala si logopedie. Parintii, oameni simpli, locuiesc cu chirie intr-un apartament din Bucuresti si muncesc din greu pentru a sustine cheltuielile de zi cu zi. Tatal lui David este mereu plecat cu serviciul, iar mama lucreaza noaptea pentru a putea sa se ocupe de nevoile micutului. Impreuna cu minunata echipa de la Kinetobebe am reusit sa intindem o mana de ajutor si sa aducem, astfel, o raza de speranta in sufletul acestor parinti: David a primit abonamente gratuite de kinetoterapie, logopedie si dezvoltare personala, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Si nu e singurul! Sedintele gratuite de terapie de care a beneficiat i-au redat lui Vasile increderea in fortele proprii si in cei din jur, l-au invatat cum sa se joace si sa se bucure de copilarie. Povestea lui incepe in satul Gostilele, unde Vasile isi petrece primii 8 ani din viata. In absenta unei scolarizari adecvate, la care s-a adaugat nesansa de a se naste intr-un loc fara prea multe oportunitati, intr-o familie numeroasa fara posibilitati materiale, de pe chipul acestui baietel pare sa se fi sters orice urma de zambet. Pentru a supravietui, parintii si copiii cei mari si-au gasit de munca oriunde au putut, iar cei mici au fost nevoiti sa-si poarte singuri de grija. Avand o fire mai emotiva, Vasile nu s-a putut dezvolta asa cum ar fi trebuit, astfel incat atunci cand a ajuns la Centrul Kinetobebe, la varsta de 9 ani si 8 luni, avea deja o intarziere la nivelul limbajului de aproximativ 6 ani, iar abilitatile sale de relationare si socializare nu erau inca formate. Pentru a se putea recupera, Vasile are nevoie de terapie (logopedica si cognitiv-comportamentala) pe o lunga perioada de timp pentru stimularea limbajului si restabilirea echilibrului afectiv. Primul pas a fost deja facut!

Un alt caz impresionant care beneficiaza de tratament gratuit prin intermediul acestei campanii este cel al Catalinei, o fetita de 8 ani crescuta cu mare dragoste si compasiune de bunici pentru ca, asa cum declara acestia cu mahnire: "mama nu doreste sa se ocupe de copil". Din pacate tatal nu isi recunoaste copilul, iar mama l-a lasat in grija bunicilor. Acestia au preluat astfel responsabilitatea cresterii fetitei, si-au asumat indatoririle parintilor, dar mai ales sarcina de a face tot posibilul pentru ca nepoata lor sa beneficieze de tot ce are nevoie. Nu le este deloc usor, cu atat mai mult cu cat fetita sufera de diplegie spastica prin factori perinatali, retard neuromotor sever, intarziere mentala medie si strabism convergent. Cu toate astea, bunicii au realizat cat de important este ca fetita sa fie permanent monitorizata de medici si sa ia parte la sedinte de terapie, asa ca au participat la anchete sociale pentru a putea primi drepturile asupra copilului. Din pacate insa, resursele lor sunt foarte mici si nu pot acoperi cheltuielile medicale. Cu sprijinul celor de la Centrul Kinetobebe, Catalina beneficiaza acum de abonamentele de kinetoterapie, psihologie si ergoterapie de care are atat de mare nevoie.

Va doresc sa fiti buni, sa primiti bunatate si sa aveti parte de sanatate, ca-i mai buna decat toate!
PA150122-3

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii2.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=