Dragii mei,

Urmeaza pentru mine o plecare in Ciad, pe urmele unui roman care nu poate ramane indiferent la suferintele celorlalti si, incepand cu 1 iunie, veti descoperi povesti ale unor romani fara nume sonore, care schimba vieti.

Pentru campania „Trezeste Romania!”, pregatesc o intalnire uimitoare, in inima junglei africane, cu un personaj fascinant: un medic stomatolog, care ajuta oamenii din intreaga lume.

Dupa ce a absolvit Facultatea de Medicina Dentara, in  2003, si a strans suficienti bani pentru medicamente si instrumente, un stomatolog roman din Medias a decis sa isi implineasca un vis: sa ajute oamenii din zonele defavorizate ale lumii. Aduna informatii, isi face echipa, strange banii,  ia legatura cu oamenii din teren si pleaca in tari precum Brazilia,  Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ingrijire medicala si nu au acces la ea.
Ca sa economiseasca bani, pe care i-ar putea folosi pentru  medicamente, si pentru a putea traversa mai repede distantele dintre  sate, medicul si-a luat licenta de pilot. In felul acesta, ajunge mai  repede la cei care au urgent nevoie de el.  Stomatologul a ajuns in Ciad, de cateva zile, iar eu il va intalni in inima Africii, pe 11 mai.

M-am intrebat de ce a ales sa isi practice meseria in cele mai  indepartate colturi ale lumii, condus de un altruism fara limite. Raspunsul lui a fost simplu: "pentru ca acolo locuiesc acesti oameni lipsiti de ajutor". Sunt curioasa sa vad ce se petrece in locul ales de el, aflat in jungla din Ciad. Vreau sa inteleg cum reuseste sa ii faca pe oamenii astia, de la capatul lumii, din mijlocul salbaticiei, sa aiba incredere in el, sa se lase pe mana lui, sa creada ca el este capabil sa le rezolve problemele medicale.

Medicul din Medias, al carui nume si a carui poveste le veti afla pe 1 iunie, e numai unul dintre romanii ale caror idei, fapte, actiuni m-au facut sa ii aleg pentru a fi prezentati in cadrul campaniei „Trezeste Romania!”.

Exista oameni care au idei, nu doar pentru ei insisi, ci si pentru altii, oameni potriviti la locul potrivit, pe care nu stim sa ii pretuim indeajuns la noi acasa, nu ii valorizam asa cum merita, nu ii iubim, le punem piedici, ii invidiem, in loc sa intelegem calea potrivita pentru a ne fi tuturor mai bine: sa ii remarcam,  sa ii urmam, sa fim solidari cu ei, sa ne bucuram impreuna de finalitate.  Intr-o perioada in care media pune accent pe tot ce se intampla negativ in tara asta, e timpul sa asezam valoarea acolo unde ii e locul. Numai oamenii cu atitudini pozitive pot scoate Romania din stagnarea in care se afla. Echipa Trezeste Romania a plecat in cautarea acestor oameni. Iar primul meu drum va fi in Ciad.

Sectiune speciala realitatea.net/trezesteromania

Pe 9 mai, realitatea.net lanseaza sectiunea „Trezeste Romania” (realitatea.net/trezesteromania), o pagina de internet pe care sunt invitati sa posteze toti cei care cunosc oameni cu realizari uimitoare, persoane care fac ceva pentru a schimba vietile celor din jur, dar si cei care au facut ceva deosebit sau au o idee care poate misca lucrurile. Echipa campaniei va selecta dintre cazurile prezentate pe site si pe facebook, iar cele mai bune idei, cele mai interesante personaje vor fi prezente in emisiunea pe care o voi modera la Realitatea Tv.

Va invit sa semnati petitia-manifest „Trezeste Romania”, pe care o gasiti din 9 mai 2012, pe site-ul realitatea.net, dar si la link-ul http://www.petitieonline.ro/petitie/trezeste_romania_manifest_catre_romani_de_andreea_marin_banica-p39559059.html. De asemenea, asteptam povestile voastre despre romani (copii si maturi) de valoare de langa Dvs., fara nume sonore, care fac lucruri constructive, le puteti trimite insotite de fotografii la adresa de mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Un gand bun,
Andreea

Trezeste Romania

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii9.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=