Andreea Marin Banica a fost numita Ambasador National pentru Campania Respectului pentru implicarea sa de pana acum in lupta impotriva violentei domestice.

„In ingrijorator de multe dintre casele romanilor, indiferent de educatie sau statut financiar, e razboi, desi traim pe timp de pace. La fiecare 30 de secunde, o romanca e victima violenței in familie. In 2010, aproape 120 de mii de femei au trait abuzul in propria casa, iar din pricina cruzimii sotului, uneori in fata copiilor, 99 au murit. Doar in primele 3 luni ale acestui an au fost inregistrate 1400 de cazuri de violența domestica si 27 de persoane au murit, dar nu uitati: doar 25% dintre cazurile de violența domestica sunt marturisite. In Campania Respectului, ne propunem un lucru concret: sa strangem bani pentru 1000 de paturi destinate adaposturilor pentru mame si copii din Romania, adica dublarea numarului de locuri existent. Multe dintre mame suporta violenta si nu fac pasul decisiv pentru ca nu au unde sa plece cu copiii de acasa.

In Romania, exista 53 de adaposturi, mult prea putine pentru nevoia existenta, pentru victimele violenței domestice. Intr-unul dintre acestea, la Baia Mare, am ascultat marturiile cutremuratoare pe care le puteti urmari in video-ul de la link-ul urmator http://www.realitatea.net/trezeste-romania-ramona-dorina-florian-mama-agresata-si-bolnava-de-cancer_955347.html , interviurile fiind difuzate acum cateva zile la Trezeste Romania.

Povestea Ramonei este de-a dreptul socanta: a fost violata de sot de fata cu copiii sai, acesta i-a deschis operatia facuta in urma cancerului de col uterin sa le arate ca nu are nimic, si a fost batuta cu capul de perete in prezenta lor, astfel incat copiii au ajuns sa creada ca asa e normal si le-au spus la un moment dat asistentilor de la Centrul Tranzit sa nu cheme salvarea, sa o loveasca cu capul de perete, ca astfel ii trece. Asa l-au vazut pe tatal lor facand si asa au inteles ca e firesc sa se intample. Dupa toate astea, Ramona, care pana la cei 30 de ani ai sai a trait durerea cat altii intr-o viata, si-a luat inima-n dinti si a parasit domiciliul conjugal – care devenise un adevarat loc de tortura – si a ajuns, din fericire, la Centrul Tranzit din Baia Mare, unde a primit adapost si sprijin spre a incepe o noua viata. In emisiunea Trezeste Romania de vineri, 22 iunie, a primit doua vesti mari pentru ea si copii: fundatia mea, Pretuieste Viata, ii va plati chiria unui apartament pana la toamna, cand primarul din Baia Mare a promis ca cei trei vor avea propria lor locuinta. In video-ul de mai sus puteti simti emotia la primirea vestii.”, Andreea Marin Banica

"Copii raman cu traume foarte mari, care se amelioreaza foarte greu. Cel mare, din cauza loviturilor si a stresului, a ramas cu o criza de nervi si cu o pata pe creier. Mergem la doctor pentru recuperare.... ", a spus Ramona.

La acest link http://www.realitatea.net/emisiuni/trezesteromania.html puteti urmari intreaga emisiune Trezeste Romania de vineri, 22 iunie.

Un gand bun, 

Andreea

Campania Respectului

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii5.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=