Dragii mei, In urma cu o saptamana am participat la o dezbatere cu tema introducerii vaccinarii pneumococice pentru toti nou-nascutii in calendarul de imunizari gratuite, dezbatere organizata impreuna cu reprezentantii campaniei Coalitia pentru o Noua Preventie 2013. Alaturi de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, parlamentari, medici de renume la intalnire au fost aduse in discutie teme care vizeaza necesitatea vaccinarii intregii cohorte (adica toata generatia) de nou-nascuti, gasirea unor solutii bugetare pentru acest program si derularea unor campanii de educare si informare a parintilor. 

Campania noastra a fost primita cu bratele deschise si de aceasta data - reprezentantii Ministerului Sanatatii au afirmat ca programele de preventie sunt o prioritate in prezent si analizeaza introducerea vaccinului pneumococic in calendarul de imunizare al nou-nascutilor. 

Din nefericire, Romania detine un loc fruntas in ceea ce priveste mortalitatea infantila, cu o rata de 9,79 la 1.000 de nou-nascuti, mai mult decat dublu fata de media europeana. Una dintre cele mai importante cauze de deces o reprezinta bolile pneumococice(pneumonie, meningita pneumococica, otita medie acuta,etc.). Daca in 23 de state din UE copiii beneficiaza de un program de preventie gratuit al bolilor pneumococice, in Romania doar 2% dintre parinti isi permit sa-si vaccineze micutii. 

Daca doriti ca toti copiii nostrii sa aiba in curand dreptul la gratuitate pentru vaccinul pneumococic, semnati petitia online:  http://www.petitieonline.com/spune_da_introducerii_vaccinului_pneumococic

Sta in puterea noastra sa actionam acum spre binele copiilor nostrii. Cred ca e momentul sa nu mai asteptam solutia, ci sa o facem chiar noi sa devina realitate.

Urmariti in galeria noastra video dezbaterea de la emisiunea "100 de minute", din 30 ianuarie.

Un gand bun,
Andreea

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii3.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=