FUNDATIA ESTUAR

Fundatia Pretuieste ViataFundatia Estuar activeaza de peste 15 ani in domeniul sanatatii mintale, oferind servicii sociale adultilor cu probleme de sanatate din Romania. Fundatia Estuar ofera de 15 ani locuinte protejate adultilor cu probleme de sanatate mintala. In comunitatile vizate de proiectul de fata nu exista servicii similare pentru adultii cu probleme de sanatate mintala sau acestea sunt limitate si, de aceea, Fundatia Estuar este o alternativa la serviciile psihiatrice existente.
Fundatia Estuar va completa echipa de implementare a proiectului cu urmatorii experti pe termen lung: Un expert coordonator de proiect, 3 Coordonatori de Centre de Consiliere; 3 Medici psihiatri si 3 Psihologi; Va fi implicat in crearea cadrului conceptual si metodologic de functionare a Retelei de Centre de Consiliere; Va oferi servicii de informare si consiliere psihologica si psihiatrica individuala si familiala membrelor grupului tinta, prin intermediul centrelor de consiliere si a platformei web; Va participa la intalnirile de lucru organizate in scopul facilitarii transferului de know-how si bune practici de la Partenerul transnational; Va pune la dispozitia proiectului, prin intermediul retelei sale regionale, sedii in cadrul carora vor functiona Centrele de Consiliere a Mamelor (in localitatile Bucuresti, Cluj si Ploiesti); Va fi implicat in campania de promovare nationala derulata in cadrul proiectului si in diseminarea rezultatelor acestuia; Va mediatiza proiectul prin publicarea de informaţii pe pagina web proprie şi blogurile acesteia.

 

ASOCIATIA TELEFONUL COPILULUI

Fundatia Pretuieste ViataAsociatia Telefonul Copilului gestioneaza si furnizeaza serviciul unic european de asistenta “telefonul copilului” 116 111, implementat incepand cu 1 octombrie 2008 si in Romania. Asociatia Telefonul Copilului desfasoara urmatoarele activitati: a) informare si consiliere cu privire la drepturile familiei si copilului; b) directionarea catre institutiile in masura sa acorde asistenta necesara fiecarui caz, precum si urmarirea modului de solutionare a fiecarui caz, c) colaborarea pe baza de parteneriate cu institutii publice si private in domeniu; d) sesizarea autoritatilor si a opiniei publice privind incalcarea drepturilor copilului; e) propuneri de modificare a legislatiei in domeniu in scopul imbunatatirii statutului copilului in societate. Serviciul a fost infiintat in anul 2001 sub titulatura Linia Verde pentru Protectia Copilului si a fost promovat prin campaniile "Casa de Copii nu e acasa" si "Drepturile copilului sunt lege".
Asociatia Telefonul Copilului va completa echipa de implementare cu un Expert Coordonator Call Center si urmatorii experti pe termen scurt: Expert metodologie de functionare call-center, Expert baza de date/IT, Expert formare consultanti telefonici, Expert juridic (asigura consiliere juridica pentru actualizarea bazei de date, pentru persoanele care solicita sprijin, precum si activitati de instruire in vederea reevaluarii periodice a consultantilor telefonici), Expert activitati de informare si publicitate si 6 consultanti telefonici; Va desfasura in cadrul proiectului activitati de informare, consiliere si indrumare prin intermediul serviciului de call center propriu si al numarului de telefon gratuit; Va participa la intalnirile de lucru organizate in scopul facilitarii transferului de know-how si bune practici de la Partenerul transnational; Va fi implicat in campania de promovare derulata in cadrul proiectului si in diseminarea rezultatelor acestuia.

 

FUNDATIA JOL-LET

Fundatia Pretuieste ViataFundatia JOL-LET este, inca de la infiintare, un actor important al societatii civile, inercand, prin proiectele sale, sa produca schimbari in mentalul colectiv in ceea ce priveste rolul femeilor si al barbatilor in societate, sa sprijine femeile aflate in dificultate in demersul lor de a se reintegra pe piata fortei de munca si sa aduca aporturi importante in cercetarea sociala privitoare la problematicile de gen. Prin implementarea unui proiect finantat de FSE Ungaria, Partenerul 3 a infiintat un Centru pentru reintoarcerea cu succes a mamelor pe piata muncii – reintegrarea femeilor cu un profil educational slab prin dezvoltarea personalitatii, orientarea in cariera, training-uri profesionale si plasare.
Fundatia JOL-LET va asigura in cadrul proiectului transferul de cunostinte, de bune practici si de metodologie in domeniul egalitatii de sanse si de gen si in consilierea mamelor in vederea reintegrarii acestora pe piata muncii; Va efectua 2 vizite de lucru in Romania, va organiza o vizita de lucru in Ungaria pentru doi membri ai echipei de implementare din Romania; Va oferi consultanta solicitantului in vederea stabilirii conceptului de functionare a Centrelor de Consiliere a Mamelor si in elaborarea celor 3 publicatii adresate mamelor; Va contribui la echipa de implementare a proiectului cu un Expert in egalitatea de gen si un Expert in oferirea de consultanta mamelor; Va fi implicat in campania de promovare derulata in cadrul proiectului si in diseminarea rezultatelor acestuia.

 

SCOALA ROMANA DE AFACERI  A ACAMERELOR DE COMERT SI INDUSTRIE

Scopul sFundatia Pretuieste Viatai Obiectivele Fundatiei decurg din statutul si regulamentul de organizare a Fundatiei cit si din atributiile camerelor de comert si industrie, referitoare la formarea profesionala a agentilor economici.
Activitati statutare: instruire si formare profesionala; initierea si efectuarea de cercetari stiintifice; organizarea de colocvii, dezbateri, mese rotunde etc; elaborarea si editarea de lucrari specifice procesului de formare si specializare profesionala; realizarea - din proprie initiativa sau la cerere - de servicii de informare si documentare de specialitate; acordarea de sprijin tuturor celor interesati in domeniul afacerilor cu atragerea unor specialisti de inalta calificare; organizarea si desfasurarea unor activitati de atestare profesionala.

 

Policy Center for Roma and Minorities

Fundatia Pretuieste ViataOrganizatie ce deruleaza programe, campanii si initiative ce deservesc obiectivele, misiune si viziunea acestui organism. Policy center for Roma and Minorities are ca principale arii de interes:
-    Incluziunea sociala
-    Schimbarea atitudinii negative fata de grupurile de minoritati, indeosebi rromi
-    Promoveaza o atitudine proactiva fata de problemele sociale si angajamentul civic

 

Asociatia Salveaza Vieti

Fundatia Pretuieste ViataOrganizatie neguvernamentala ce ofera sprijin administrativ pacientilor romani cu probleme de sanatate dificile (cancer, leucemie etc.) ce nu se pot trata in Romania.

 

 

 

Mai Mult Verde

Fundatia Pretuieste Viata

 

Activitatea MaiMultVerde este structurată în jurul a 3 direcţii strategice - Aer Curat, Educaţie şi Voluntariat – iar principalele activităţi desfăşurate sunt curăţenii, plantări, reînverziri, promovarea mersului pe bicicletă şi programele de educaţie ecologică. MaiMultVerde este finanţată integral din sponsorizări oferite de companii private.

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Fundatia Pretuieste Viata

In prezent activa in sase tari, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este una din organizatiile neguvernamentale de elita care contribuie la dezvoltarea societatii civile din Romania. Fundatia a fost infiintata in 199O de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul tatalui sau, Majestatea Sa Regele Mihai I. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) dezvolta si sustine programe care:
• imbunatatesc conditiile de viata ale copiilor, tinerilor, familiilor si varstnicilor aflati in dificultate,
• stimuleaza solidaritatea intre generatii si creaza o punte de comunicare între copii, tineri si varstnici,
• contribuie la cresterea capacitatii institutionale a organizatiilor si institutiilor care lucreaza cu copii si varstnici,
• cultiva creativitatea si talentul local.

 

P&G (PAMPERS)

Fundatia Pretuieste ViataÎnfiintata în anul 1837, Compania Procter&Gamble a început ca o mica afacere de familie ce producea sapun si lumânari în Cincinnati, statul Ohio, SUA. Astazi produsele P&G ajung la peste 5 miliarde de consumatori în 140 de tari. P&G considera ca educatia este piatra de temelie a dezvoltarii si progresului unei natiuni. În acest scop compania se implica într-o serie de programe de sprijinire a educatiei în câteva tari din Balcani.

 

Asociatia Ovidiu Rom

Fundatia Pretuieste ViataAsociatia Ovidiu Rom ajută şcolile şi comunităţile să integreze cu succes în sistemul educaţional copiii din familiile sărace, la vârsta corespunzătoare. Ovidiu Rom implementează cinci programe Adoptă o şcoală şi şase programe de sponsorizare a unui atelier de vară, continuând să ajute comunităţile locale să obţină deprinderile şi fondurile necesare pentru ca fiecare copil din jurisdicţia lor să fie înscris la şcoală sau la grădiniţă. A doua etapă a campaniei Şcoala te face mare este lansată în Mai, conform strategiei pe cinci ani a campaniei.

 

Fundatia “Copii Sanatosi – Copiii conteaza pe noi”

Fundatia Pretuieste ViataFundatia Copii Sanatosi este o fundatie cu caracter non-profit, ale carei obiective sunt reducerea numarului de nou-nascuti cu malformatii congenitale si prevenirea abandonului copiilor cu astfel de afectiuni.

 

 

 

Asociatia Sansa Ta

Logo-SansaTaAsociatia Sansa Ta este un ONG non-profit care doreste sa promoveze prin proiecte dreptul la o viata mai buna pentru familiile cu copii aflate in situatiile de risc in vederea prevenirii abandonului familiar.

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii7.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=