Mii de copii si adolescenti din Europa sunt hartuiti prin intermediul Internetului si al telefoanelor mobile. Zi si noapte, acesti copii sunt intimidati, umiliti si amenintati prin sms-uri, mailuri, pe messenger sau pe site-urile de socializare.
In editia de octombrie, care va aparea in 20 de tari europene, revista Reader’s Digest atrage atentia asupra unui nou pericol: actele de intimidare in randul elevilor, care au iesit din curtea scolii si au devenit virale. Telefoanele tip smartphone, laptopurile si noile console ii permit oricarui agresor  - fie ca este adult sau un alt copil - sa navigheze in voie prin spatiul virtual, urmarindu-si victima, trimitandu-i mesaje la orice ora din zi si din noapte, creandu-si identitati false si atacandu-le pe cele reale. Pentru ca lumea online este una fara ziduri.

Un studiu al Uniunii Europene asupra activitatii juvenile in mediul online, publicat anul trecut, arata ca 6% din cei 25.000 de copii si adolescenti din 25 de tari au fost agresati in spatiul virtual.
In unele tari europene s-au realizat o serie de studii nationale, iar concluziile arata amplitudinea fenomenului:
• In Olanda, aproape un sfert din copiii de 12 ani si 19% din cei de 13 si 14 ani au fost agresati in spatiul virtual, conform unui studiu care a inclus 1.250 de copii.
• In Spania, dintre cei 2.101 de copii cu varste intre 11 si 17 ani chestionati, 17,4% fusesera agresati prin intermediul telefonului mobil, iar 22,5% – prin internet.
• In Republica Ceha, dintre 12.500 de copii cu varste intre 11 si 16 ani, 59,4% fusesera intimidati in spatiul virtual.
• In Germania, un studiu realizat in iunie 2011 pe un esantion de 1.000 de elevi cu varsta intre 14 si 20 de ani a aratat ca 36% fusesera tinta agresiunii in spatiul virtual.
• In Rusia, un studiu ce a cuprins 1.025 de copii cu varsta intre 9 si 16 ani, a aratat ca 20% fusesera agresati atat online, cat si in afara spatiului virtual.

- Potrivit ultimului studiul EU Kids Online II, realizat la nivel european, 41% dintre copiii romani sustin ca au fost hartuiti in vreun fel, atat in lumea reala cat si prin intermediul noilor tehnologii, iar 13% declara ca au fost hartuiti online.

Pentru ca tehnologiile moderne din ce in ce mai sofisticate sunt deja o componenta importanta a vietii noastre de zi cu zi, iar copiii au dreptul sa fie aparati chiar si de ceilalti copii, Reader’s Digest a decis sa mobilizeze cei aproape 10 milioane de cititori din Europa, pentru a contribui la efortul de protejare a copiilor de agresiunile din mediul virtual. Scopul campaniei: Uniunea Europeana si guvernele nationale trebuie sa solicite industriei Internetului implementarea unui Buton de Siguranta pe Internet, care sa faca legatura cu centre nationale de asistenta special create.

Acum patru luni, Reader’s Digest a inceput campania pentru introducerea Butonului de Siguranta pe Internet, care sa protejeze copiii de pedofilii online. Pana acum, peste 50.000 de europeni au completat sondajul nostru prin care sustin aceasta initiativa.

Chestionarul poate fi accesat si printr-un site conceput special pentru campanie: http://www.protejeazacopiiipenet.ro. Site-ul ofera si informatii despre o serie de articole europene, care prezinta pericolele la care copiii sunt expusi pe internet. Aceste articole apar in toate cele 20 de editii europene ale revistei Reader’s Digest, publicate in 17 limbi.

Pentru mai multe informatii, contactati: Anca David Titorov, redactor-sef Reader’s Digest Romania, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , telefon 0317303817 (pentru informatii despre campania din Romania sau solicitari de interviuri) sau Oele Steenks, redactor-sef Benelux, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , telefon 031205678370 (pentru contacte internationale).

Scoala Mamelor

Facebook

Copiii au drepturi

Cartea Pretuieste Viata

copii4.JPG

Ajuta si tu

Urmareste-ne pe FacebookUrmareste-ne pe TwitterUrmareste-ne pe Blog
style=div class=