Fundatia Pretuieste Viata Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA                                                                                                                                                                22.11.2010

LANSAREA PROIECTULUI “MOM UP - Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata”
CONTRACT DE FINANTARE POSDRU/97/6.3/S/63658

Fundatia „Pretuieste Viata” in parteneriat cu Fundatia Estuar, Asociatia Telefonul Copilului si JOL-LET Foundation, anunta lansarea oficiala a proiectului “MOM UP - Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata, contract de finantare POSDRU/97/6.3/S/63658 –Proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Investeste în oameni !

Proiectul se va derula in perioada 01.11.2010- 31.10.2011.
Valoarea totala eligibila a proiectului este de 3.460.724,43 din care co-finantarea nerambursabila 3.010.982,52.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta asigurarea egalitatii de sanse, pentru femeile-mama din Romania, aflate in situatii dificile de viata, in ceea ce priveste accesul la informatie, la consiliere, la formare profesionala, la obtinerea si pastrarea unui loc de munca si la intemeierea unei familii, printr-o serie de actiuni cu caracter inovator care vor conduce la cresterea participarii acestora la viata economica si sociala. Obiective specifice: O.1. Dezvoltarea serviciilor de informare, asistenta si consiliere intr-o gama vasta de domenii (sanatate, legislatie, dezvoltare si formare profesionala), astfel incat membrele grupului tinta sa isi poata construi o cariera profesionala si o viata de familie armonioasa; O.2. Facilitarea accesului la informare, consiliere si indrumare prin intermediul Retelei de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor, Platformei Web – Comunitatea Virtuala a Mamelor din Romania si numarului de telefon gratuit pus la dispozitia grupului tinta; O.3. Facilitarea accesului grupului tinta la programe de formare profesionala, astfel incat femeile-mama sa devina capabile sa obtina locuri de munca mai bune; O.4. Facilitarea transferului de know-how, cunostinte si bune practici pe plan international prin promovarea schimburilor de experienta transnationala in domeniul egalitatii de sanse si de gen.

Va rugam sa confirmati participarea pana in data de 10.Decembrie 2010, la adresa de e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Vanda Liche
Coordonator Proiect

“MOM UP - Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata” Contract de finantare POSDRU/97/6.3/S/63658